Elismerés tanítóinknak, tanárainknak

Iskolánk több pedagógusa is kitüntetést kapott a Városi Képviselőtestület döntése alapján; kimagasló munkájukért, elhivatotságukért.

 „Hatvany Irén kitüntető emlékérem – az ifjúságért” díj

„Elsőként Monori Géza, a Hatvani 5. számú Általános Iskola nyugalmazott testnevelés szakos tanára vehette át az elismerést. 1979-től a hatvani 5. Számú Általános Iskola kiváló pedagógusa. Az iskola arculatának kialakításában meghatározó egyéniség, aki a sport- és mozgás szeretetére nevelte diákjait. A rengeteg kupa és oklevél, melyet az eltelt 40 év alatt szerzett tanítványaival, az iskola számára méltó dicsőség és hírnév országszerte. – A futball szeretetét a génjeimben hordozom, máig tartó szerelem ez bennem. Ezt a szenvedélyt és lendületet akartam átadni a tanítványoknak egész életemben. Mindemellett szerencsés vagyok, mert több mint négy évtizede egy másik szerelem, a feleségem, Nóri is velem tartott, ő biztosította a biztos hátteret, nélküle nem sikerült volna ezeket az eredményeket elérnem – részletezte Monori Géza.

„Hatvany Irén kitüntető emlékérem – az ifjúságért” díjat kapott még Mozsár Csabáné, az óhatvani városrész hitoktatója is. Mindennapi munkáját a gyermekek önzetlen szeretete hatja át. Igaz szívvel, őszinte odafigyeléssel oktatja a hittant az iskolákban. Ennek eredményeként évről-évre több diák választja ezt az órát. Szabadidejét is munkájának szenteli. A városi és egyházi rendezvényeken mindig ott van és diákjaival szerepel. – Én vallásos családban nőttem fel, számomra a keresztény szellemiség természetes és velem született volt. Továbbtanulásomkor élt bennem egy vágy, hogy milyen jó lenne hitoktatónak lenni, és a sors úgy hozta, hogy ezzé is válhattam – közölte meghatódva Mozsár Csabáné. Hozzátette: a gyerekeknek szeretne egy olyan erős hitet közvetíteni, mely számukra a felnőtt életben is támasz, reménység és boldogság lehet.” (részlet HatvaniHirlap.hu)

A gyermekekért, Hatvanért végzett kiemelkedő munkájáért
Polgármesteri tárgyjutalom nevezetű kitüntetést ORJOVICS MÓNIKA tanító kapta. „Tanítói munkájára a lelkiismeretes felkészülés, a precizitás jellemző. Sikerrel készíti fel tanítványait versenyekre. … Az iskola életében aktívan részt vesz, ötleteivel segíti az iskola arculatának alakítását. Következetes, határozott egyéniségét nagyon szeretik a gyermekek, a pedagógustársak és a szülők is.” (részlet a méltatásból)

A gyermekekért, Hatvanért végzett kiemelkedő munkájáért Polgármesteri pénzjutalom elnevezésű elismerést
VETÉSI VIKTÓRIA és ILLÉS CSABA iskolánk két pedagógusa kapta.

„Vetési Viktória nagyon lelkes, segítőkész fiatal kolléga, tehetséggondozása rendkívül eredményes, tanítványai sorra nyerik az angol nyelvi versenyeket. … Vidám, kedves egyéniségével jól beilleszkedett a tantestületbe.” (részlet a méltatásból)

„Illés Csaba nagyon jól felkészült, lelkiismeretes pedagógus. Az infokommunikációs eszközök használatát előtérbe helyezi óráin, kiválóan motiválja tanítványait. … Sokoldalú, értékes tagja az iskola tantestületének.” (részlet a méltatásból)

Gratulálunk!!