Egészségnap az Ötösben

A JÖVŐ GENERCIÓ EGÉSZSÉGÉÉRT !  címmel szeptember 20-án, pénteken, a Lőrinci Praxisközösség jóvoltából Egészségnapot tartottak a Hatvani Ötös Számú Általános Iskolában.

Kutalik Márta intézményvezető asszony megnyitója után a Lőrinci Praxisközösség vezetője, Dr. Király Csaba köszöntötte a gyermekeket és kezdetét vették a több helyszínen, vetésforgószerűen szervezett programok.

A legkisebbek gyümölcsszobrokat alkottak, és gyümölcssalátát készítettek Hegyi Brigitta, Rüdiger Bianka, Bakos Mónika vezetésével, dietetikus hallgatók és tanítóik segítségével. A gyümölcssalátából -természetesen- mindenki kapott kóstolót.

Az 5-6. osztályosok Monori Géza bácsi vezetésével fociztak és 7-eseket rúgtak a műfüves pályán. A balesetmentes kerékpározás jegyében biciklis vetélkedőn vehettek részt Ludányi Ádámmal és a helyes tartást elősegítő gyógytornát gyakorolhatták Juhász-Marosin Júlia gyógytornásszal.

A nyolcadikosokra már komolyabb programok vártak: Kempf József a szenvedélybetegségekről beszélgetett a fiatalokkal, míg Gábor Edina és Friedrich Tünde a pályaorientációs műhelyre várta őket.

A rendezvény ideje alatt Püspökiné Tóth Gabriella felnőtteket és gyermekeket egyaránt várt egészségügyi szűrővizsgálatra az intézmény orvosi helyiségében.