Derűfoszlányok

Ady Endre Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára által hirdetett: „Derűfoszlányok Irodalmi rejtvények és illusztrációk Lázár Ervin meséiből” című élményjátékról.

Erre a versenyre idén is sok tanuló nevezett be. Iskolánk, 2. osztálytól egészen 8. osztályig indult. Intézményünkből három tanuló részesült díjazásban. A jutalmazás menete egyedi volt. Nem voltak külön helyezések. Díjazásban azok a nevezők részesültek, akik legalább 2 Lázár Ervin művet elolvastak, de voltak olyan tanulók is, akik mind a 16 művet elolvasták.

A nyereményeket Horváth Richárd, Hatvan város polgármestere és Kassa Andrásné, Marica néni, a gyermekkönyvtár igazgatója adta át. De nem csak feladatlapok alapján lehetett pontokat szerezni, a művekhez lehetett alkotásokat is készíteni.

Püspöki Noémi pedig eme feladatot kiválóan teljesítette. Valamint volt mesemondó verseny is Lázár Ervin műveiből. A verseny köteteit a Városi könyvtárból is ki lehetett kölcsönözni, de iskolánk könyvtárosa Sasváriné Erdélyi Brigitta, „Brigi néni” is segített a könyvek megtalálásában. Intézményünkből pedig hárman lettünk díjazottak.

A Hatvani 5. Számú Általános Iskola díjazottjai:

  • Such Ninetta 3.a osztályos tanuló 15  könyvet olvasott.
  • Püspöki Noémi 6.b osztály 8  könyvet olvasott.
  • Füzér Tibor 8.a osztály 15  könyvet olvasott.  

 

Lázár Ervin mesemondóverseny díjazottjai:

  • Ferenczy-Szabó Boglárka 1.a osztály, 2. helyezett. Felkészítette:  Ambruzsné Bakos Anett  tanító néni.
  • Balog Rubina  4. a osztály 3. helyezett.  Felkészítette: Freiliné Édes Erika tanító néni.

Ha megkérdeznék tőlem, hogy mi motivált arra, hogy benevezzek a versenybe, azt válaszolnám, hogy meg akartam ismerkedni Lázár Ervin műveivel játékos formában, meg akartam figyelni az író jellegzetes stílusát, úgy, hogy azt egy ilyen izgalmas verseny formájában tegyem.

Címkék: