Márton nap

 

Ötödik éve rendezik meg a Hatvani 5. Számú Általános iskolában a Márton-napi ünnepséget, erősítendő az iskola és a néphagyományok megőrzésének a kapcsolatát. 

Idén ötödik éve tartották meg a hatvani általános iskolában a Márton-napot, melyet Szabó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője nyitott meg. Beszédében köszönetet mondott a szervezőknek, a pedagógusoknak, és az ünnepségen részt vevőknek. A Márton-napi népszokások egyrészt az év végéhez, illetve az advent közeledtéhez kötődnek, másrészt ahhoz a legendához, amelyben Szent Márton egy libaólban próbált elrejtőzni, amikor püspökké akarták megválasztani, de a ludak elárulták a gágogásukkal. Kutalik Márta intézményvezető a műsorok előtt az ünnepről feltett kérdésekkel és közös énekléssel fokozta a hangulatot a tornacsarnokban.

Öt évvel ezelőtt még csak az alsósoknak volt megtartva az ünnepség, mára már a felső tagozatosak is nagy számmal jelen vannak, ami külön meglepő, hogy a szülők is részt vesznek az előadásban – modta Kutalik Márta. Az ünnepség végén szintén közös éneklés volt, sok Márton-naphoz kapcsolódó dal hangzott fel a gyerekek legnagyobb örömére.

Címkék: