Sportélet

Az 5. Sz. Általános Iskola sportélete a kezdetektől, napjainkig Sportélet

Iskolánk 1979-es megnyitása óta kiemelt fontosságúvá vált a gyerekek sportja, az iskolai tömegsport és az arra alapozó versenysport. A kezdeti nehézségek – közel 600 gyerek, tornaterem nem állt rendelkezésre – ellenére már az első évben megkezdtük az érmek, kupák begyűjtését kézilabda, labdarúgás és atlétika sportágakban.
Eddig közel 100 kupát, összesen 250 érmet és mintegy 450 oklevelet nyertünk tanítványainkkal, a fent felsorolt csapat és egyéni sportágakban.
Persze a sok tanítvány közül sokan az élsportig is eljutottak, öregbítve iskolánk, megyénk, sőt országunk hírnevét is. Hiszen Mezei Richárd - a képen (5. Sz. Iskola, PICK Szeged, Fotex Veszprém) Olimpiai 4., EB. 5. és VB. 6. helyezett, 350 – szeres válogatott kézilabdás. Godó Péter országos 7. helyet ért el 100 méteren atlétikában. Szabó Roland (5. Sz. Iskola, FC Hatvan, FTC) a Manchesteri ifjúsági klubvilágbajnokságon is részt vett. Gohér Gábor (5. Sz. Isk. FTC, Budapest diákválogatott) Anglia ellen játszott a régi Wembley stadionban. Öccse Gergő, (5. Sz. Iskola, FC Hatvan, FTC, Szolnok, Diósgyőr) számos neves klub futballistája. Ács Ádám (5. Sz. Iskola, FC Hatvan, MTK, Agárdi Sportiskola ).
A másik siker sportágunk a kézilabda. Kókai Vivien (5. Sz. Iskola, Bp.Vasas ) és Petrovics Gerda (5. Sz. Iskola, Vác/ egészen az NB. I.-ig vitték.
Új sikersportágunk az úszás, melyben szintén sikert – sikerre halmozunk, arany, ezüst és bronzérmeket nyerünk a városi, körzeti és Heves megyei versenyeken, sőt sokszor az országos versenyeken is!