Magyar Kultúra Napja az Ötösben

Tizenhatodik alkalommal rendezték meg a szép magyar beszéd versenyt az ötös iskolában. Az elmúlt évhez hasonlóan most is állatokról szóltak a kötelező felolvasások. A zsűri összetett szempontrendszer alapján értékelt.

Dallal indult el a Hatvani 5. Számú Általános Iskolában rendezett szép magyar beszéd versenye. Ezt követően a város általános iskoláinak delegáltjai következtek. Összesen 24 gyermek állt ki a közönség és a zsűri előtt, hogy megmutassa, ő tud a legszebben olvasni. Idén is ornitológusoktól választottak szöveget, mivel a gyermekek szeretik az állatokról szóló történeteket. A verseny két körös volt.

Mindenki előre felkészül egy 8-10 soros szöveggel és ezt előadják. Ezt követően pedig a zsűri által kiválasztott, kötelező szöveget kell felolvasni. Ehhez kapnak 5 perc felkészülési időt. E két szöveg alapján hozza meg döntését a zsűri – részletezte Kutalik Márta, a Hatvani 5. Számú Általános Iskola igazgatója.

A program hagyományként nőtte ki magát és nagy népszerűségnek örvend a helyi általános iskolások körében. Az első három helyezett könyvjutalmat kapott, de a többiek sem távoztak üres kézzel, a szervezők mindenkit megleptek egy-egy ajándékkal.

Díjazottjaink:

2. osztály
II. hely: Kozsa Olívia   Hatvani 5. Számú Általános Iskola
III. hely: Szajkó Nadin   Hatvani 5. Számú Általános Iskola

4. osztály
III.hely: Fekete Barna Soma  Hatvani 5. Számú Általános Iskola


Fotó: Albert Péter

Forrás: https://hatvanihirlap.hu/szepen-meselt-allati-tortenetek/

Vissza címoldalra