eTwinning in international school projects – Reykjavík, Izland

eTwinning and job shadowing tanári mobilitás: Reykjavik, 2023. július 23.- 29

1. nap:
A PMS szervezésében eTwinning and job shadowing kurzuson veszek részt Reykjavikban. Az első napon bemutattam Hatvant, illetve iskolánkat a kurzustársaimnak. Ezt követően az eTwinning rendszert és annak előnyeit mutatták be nekünk.

2. nap:
A képzés második napján folytatódtak a kurzuson résztvevő intézmények bemutatásai. Ezután elméleti ismereteket szereztünk, hogyan kell sikeres projektet szervezni és megvalósítani.


3. nap:
Az elméleti oktatás után következett a gyakorlati megvalósítás. Nemzetközi vizekre evezve spanyol, portugál és német kollégákkal közösen létrehoztuk az első eTwinning projektünket. Együtt gondolkodás, együtt alkotás volt a mai nap fő feladata.

4. nap:

Minden csoport ismertette a többi csoporttal a saját ötletét, megadva a lehetőséget mindenkinek, hogy csatlakozzon bármelyik friss projekthez. A nap további részében a project managementen, a részletek kidolgozásán volt a fókusz.


 

 

 

5. nap:
A kurzus ötödik napján az „Egy év Európában” Erasmus projekttel ismerkedtem meg. Hogyan lehet csatlakozni, hogyan lehet kiterjeszteni még jobban a meglévő projektet – ezekre a kérdésekre kaptunk választ. A délelőtt folyamán folytatódtak a héten létrehozott közös projektmunkák, projektmegbeszélések. A nap zárásaként minden résztvevő átvehette tanúsítványát, majd közös csoportfotót készítettünk.