Hatalmas Siker a Fővárosi Nagycirkusz pályázatán!

Iskolánk 3 három tanulója, Nagypál Katalin tanárnő mentorálásával indult a Fővárosi Nagycirkusz irodalmi pályázatán. Pályázóink: György Gergő Márk, Illés Kornélia, Ferenczy- Szabó Boglárka.

Eredmény: György Gergő Márk (5.a), aki csodálatosan ír egyéni fődíjat kapott. Illés Kornélia (5.a), pedig különdíjat.

Bővebben itt:

https://fnc.hu/a-cilinder-titka-cimu-alkotopalyazat-2019-2020/

A cilinder titka” című alkotópályázat 2019-2020

(részlet)

A cilinder titka című alkotópályázattal a Fővárosi Nagycirkusz fennállásának 130 éves évfordulóját ünnepeltük. A pályázat 2019. június 27. és 2020. június 26. között 3 fordulóban és 2 korcsoportban (6-10 és 11-15 évesek) zajlott.

 A varázslatos cilinder titkát, amely a Nincs mááásik! 130 éves a Fővárosi Nagycirkusz című kiállításunkban folyamatosan látható, összesen 428 gyermek és fiatal próbálta megfejteni. Elképzeléseiket 343 alkotásban változatosan fejezték ki: képzőművészet, irodalom, illusztrált irodalom, mozgókép és tárgyalkotás formájában. Köszönjük a kreatív alkotásokat, gratulálunk minden résztvevőnek!

 A nyertes alkotásokból és a legjobb pályamunkákból 2020. július 17-én kiállítást nyitottunk a Fővárosi Nagycirkusz épületében, ahol szeptember végéig bárki személyesen is megnézheti az alkotásokat a Nincs mááásik! 130 éves a Fővárosi Nagycirkusz című kiállítás látogatási rendje szerint: minden előadási napon a műsor kezdése előtt egy órától a műsor után egy óráig terjedő időtartam alatt.

 A Nemzeti Cirkuszművészeti Központ szakmai munkatársaiból álló zsűri értékelése nyomán a legjobb alkotásokat egyéni és csoportos fődíjakkal, nagydíjakkal, különdíjakkal és elismerésekkel jutalmazzuk.

EGYÉNI FŐDÍJ:

György Gergő Márk (irodalmi alkotás),

Hatvani 5.Sz. Általános Iskola

KÜLÖNDÍJ:

Illés Kornélia Anna, (illusztrált irodalmi alkotás),

Hatvani 5.Sz. Általános Iskola

Kiemelt köszönet illeti a diákjaikat motiváló, a csoportos alkotásokat támogató és megszervező pedagógusokat:

 Nagypál Katalin, Hatvani 5. Sz. Általános Iskola

Nagyon büszkék vagyunk Rátok!